SoChat

Nadelen van anoniem chatten

Chatten wordt langzaam maar zeker een fenomeen op het wereldwijde web. Steeds meer mensen chatten online. Niet alleen jongeren, maar ook senioren. Mensen van alle leeftij-den zijn gegrepen door het chat-virus. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Chatten is na-melijk dé oplossing voor eenzame momenten of gewoon wanneer je je verveelt of nieuwe mensen wilt leren kennen. Veel mensen kiezen voor anoniem chatten zodat ze verhalen kunnen delen met wildvreemden, maar daar kleven ook nadelen aan. Welke? Dat lees je hier.

Je weet niet met wie je chat

Anoniem chatten kan heel erg leuk zijn doordat je niet weet wie er aan de andere kant van de lijn zit. Dat is ook meteen de hoofdreden dat anoniem chatten niet altijd even leuk is. Je weet immers niet met wie je te maken hebt. Iedereen kan zich anders voordoen. Een man kan zich voordoen als vrouw en vice versa. Als jij wilt chatten met iemand van het andere geslacht is het natuurlijk niet leuk als iemand doet alsof. Met anoniem chatten loop je dat gevaar. Je kunt onmogelijk controleren wie achter de computer zit. Of je moet natuurlijk chatten met webcam, maar bij anoniem chatten is dat normaliter een no go.

Pas op voor oplichters

Bij anoniem chatten zullen er altijd oplichters actief zijn die een slaatje uit je proberen te slaan. Iedereen zegt altijd dat ze er nooit in zullen trappen, maar als iedereen dat zegt en het gebeurt toch weet je nooit of jij resistent bent voor deze praktijken. De oplichters gaan ook heel subtiel te werk. Ze zullen je vertrouwen proberen te winnen door te luisteren naar jouw problemen en hun (fictieve) problemen te vertellen. Pas dan ook op als jouw chatge-noot persoonlijke informatie wilt weten. Denk hierbij aan je bankgegevens of je adres. Geef deze nooit zomaar, hoe leuk een gesprek ook wel niet is.

Je bouwt geen relaties op

Sommige mensen zijn op zoek naar duurzame relaties bij het chatten. Dit kan een vriend-schap zijn of een liefdesrelatie. Bij anoniem chatten zal je dit soort relaties niet vinden. Je zult van de ene persoon naar de andere persoon gaan in de chatroom, maar een duurzame relatie zal je nooit opbouwen. Dat hoeft geen nadeel te zijn, maar blijkt voor velen het grootste nadeel te zijn.